Meer samenwerking elektrische tweewielers

Toekomst komt nu echt dichtbij.

Ter stimulering van elektrisch aangedreven gemotoriseerde tweewielers komt er een nauwere samenwerking tussen de Europese en mondiale Taskforce voor elektrische voertuigen. Dat is de belangrijkste uitkomst van een onlangs gehouden bijeenkomst van de ACEM, vereniging van de Europese motorfietsindustrie. In een speciale ACEM-werkgroep worden zowel technische als niet technische thema's besproken op het gebied van Electric Powered Two Wheelers .

Hoofdpunten
– Binnen IMMA, de internationale koepelorganisatie van motorfietsfabrikanten, is een nieuw Taskforce voor Electric Vehicles opgericht. De werkzaamheden van EVTF op wereldwijd niveau lopen gelijk met die van de ACEM-werkgroep op Europees niveau. EVTF en CV zullen daarom sterk gaan samenwerken.
– Er komt een nieuwe Europese regelgeving voor Electrical Safety. De ACEM-werkgroep is al geruime tijd bezig met het opstellen van een voorstel voor elektrisch aangedreven gemotoriseerde tweewielers binnen de bestaande regelgeving. Het voorstel zal naar verwachting deze maand gereed zijn.
– Elektrisch aangedreven tweewielers kunnen natuurlijk bij uitstek bijdragen aan de luchtkwaliteit van steden. De ACEM-werkgroep gaat een vragenlijst opstellen om een overzicht te krijgen van bestaand stimuleringsbeleid groene tweewielers. De RAI Vereniging zorgt ervoor dat Nederland op deze manier in kaart gebracht wordt.

Foto: ANP

 

Dit artikel is geplaatst in: Geen categorie, Nieuws