Motor en film > Little Fauss and Big Halsy

Van pot- naar integraalhelm.

Little Fauss and Big Halsy is een obscure film. En dat is opmerkelijk, want de latere Oscar-winnaar Robert Redford speelt de hoofdrol. Little Fauss is een feest voor de liefhebbers van historische motorsport. Bovendien schrijft de film valhelmgeschiedenis.

Helemaal vergeten hoe het is een echte brief in de bus te krijgen. Een handgeschreven boodschap in een envelop met exotische stempels. In mei werd ik aangeschreven door Robert Geerlings, een op de Canarische Eilanden wonende MOTO73-lezer van het eerste uur. Hij maakte me attent op een film met Robert Redford en Michael J. Pollard ‘als twee motorracende vrienden’.

“Helaas weet ik niet hoe die film heet, maar in mijn herinnering zal die waarschijnlijk begin jaren zeventig zijn gemaakt.” Het achterhalen van de filmtitel bleek op internet een makkie, het vinden van de dvd beslist niet en ik vermoed dat ik uiteindelijk een illegale kopie heb gekocht. Het is tekenend voor een film die in de stoffigste uithoeken van het collectieve geheugen is beland.

Meer lezen? Mis de nieuwe MOTO73, nu in de winkel, niet!

Tekst: Fanta Voogd

Dit artikel is geplaatst in: Geen categorie, Nieuws