Triumph kondigt XC-versie van Explorer 1200 aan

Ook Engelsen komen met een ‘Adventure-versie’.

Een echte verrassing is het niet maar toch blijft het groot nieuws. Triumph Motorcycles heeft de komst van de XC-versie van de Explorer 1200 aangekondigd. De nieuwe 1200 is ontwikkelend met de ervaringen van de Tiger 800 XC nog vers in het geheugen.

Als eerste de elektronica. Ride-by-wire, traction control, cruise control en uitschakelbaar ABS zitten allemaal standaard op de Explorer 1200 XC. Handkappen, mistlampen, een bellypan en beschermbeugels versterken de offroad-genen al willen wij ook met deze dikke 1200 liever niet het echte zand in. Zelfs niet met de mooie aluminium velgen met stalen spaken en tubeless banden.

De Tiger Explorer XC wordt aangedreven door Triumph’s 1215cc driecilinder met cardan-as. De XC zal in het Khaki Green zijn debuut maken tijdens Triumph Live dat dit weekend wordt gehouden op Mallory Park in Groot-Brittannië.

Het internationale debuut van de Triumph zal op 2 oktober 2012 volgen op de Intermot in Keulen. Proefritten kunnen vanaf maart 2013 gemaakt worden. Zoals hoort bij een kilometervreter zijn de onderhoudsintervallen laag en krijg je twee jaar garantie zonder kilometerbeperking. Op de aanschafprijs is het helaas nog even wachten.

Dit artikel is geplaatst in: Geen categorie, Nieuws