Ducati komt met Multistrada Grantourismo

Ducati’s tourgigant krijgt pretpakket.

Ducati heeft haar eerste 2013-nieuws bekendgemaakt in de vorm van de nieuwe Multistrada Grantourismo. De Multistrada-reeks krijgt voor het nieuwe jaar een nieuwe, tweede-generatie versie van het beproefde 11-graden Testastrettablok, licht gewijzigde styling en een vernieuwd ABS. Daarbovenop krijgen de S-versies het nieuwe semi-actieve vering, Ducati Skyhook Suspension geheten. Daarmee treedt Ducati in de voetsporen van BMW, die in de HP4 ook een actief systeem heeft ingebouwd.

Volgens eigen zeggen heeft Ducati geluisterd naar de klant en zijn sommige verbeteringen een direct antwoord op hun wensen. Daaronder vallen nieuwe rijmodi in combinatie met ride-by-wire en DTC bovenop nieuw ABS in drie standen en dus het DSS voor de S-versies. Tel daarbij koffers, handvatverwarming en een middenbok en je hebt een redelijk compleet pakket. Het topmodel is de nieuwe Grantourismo met extra grote zijkoffers, topkoffer, extra ledverlichting, verbeterde windbescherming en andere banden. De serie wordt afgemaakt met de sportieve Pikes Peak-uitvoering in de bekende racekleuren.

Dit artikel is geplaatst in: Nieuws