Jeugd endurocompetitie in 2013

Goed nieuws voor jonge talenten.

Een persbericht sturen vond de KNMV niet nodig maar wij vinden het stiekem wel groot nieuws. Nieuws dat al even bekend is maar nog niet naar buiten kwam. Wat wil het geval? In het nieuwe seizoen 2013 gaat de KNMV starten met een jeugd endurocompetitie. Na een aantal geslaagde try-outs is besloten tot het instellen van een officiële competitie. Deze competitie wordt gehouden op afgesloten circuits en heeft alle facetten van een Enduro. Zo wordt er een route uitgezet die bestaat uit wegen, landerijen, akkers en bospercelen, maar uiteraard niet over de openbare weg.

Deze competitie staat open voor jeugdrijders van 14 jaar tot 21 jaar zonder rijbewijs. Deelname kan via een districtlicentie. De kosten daarvoor bedragen 60 euro voor een heel jaar en deze licentie geeft ook recht op vrije trainingen op MX circuits en deelname aan DMX crosscompetities. Op dit moment is de Commissie OET druk bezig met de voorbereidingen voor deze nieuwe competitie, zoals het samenstellen van het reglement.

Foto: KTM

 

Dit artikel is geplaatst in: Geen categorie, Nieuws