Tony Cairoli The Movie in première

Druk bezochte première in Eindhoven.

Na Living for the Weekend presenteerden regisseur Jean-Paul Maas en cameraman Nick Janssen maandagavond in vijf zalen van Pathé in Eindhoven – bijgewoond door meer dan duizend mensen – hun tweede film: Tony Cairoli The Movie. Voor het weekend was de film al op twee plaatsen in Italië vertoond, in Cairoli’s geboorteplaats Patti op Sicilië en in Rome.

Tony Cairoli en zijn vriendin Jill Cox waren in Eindhoven aanwezig en zagen daar een iets andere film dan ze eerder in Italië hadden gezien. De basistekst in Italië was namelijk Italiaans, terwijl dat buiten Italië Engels is (met uiteraard in Eindhoven Nederlandse ondertitels). Heel opmerkelijk mag worden genoemd dat Cairoli de voorkeur gaf aan de Engelse versie: “Die tekst is wat sprekender dan de Italiaanse.”

In een uur wordt een mooi portret geschetst van de achtvoudig wereldkampioen motorcross. De film bevat beelden van Cairoli als driejarige op zijn eerste motortje en verhaalt van het moeizame begin van zijn loopbaan als crosser door gebrek aan geld en goed materiaal. Mooi is het om te zien en te horen hoe Cairoli met liefde en waardering over zijn ouders spreekt. Vader Benedetto en moeder Paola hebben zich veel moeite getroost om hun zoon zijn droom te laten verwezenlijken.

De hoofdpersoon zelf is zeer te spreken over de film: “De film is zeer de moeite waard.” Wie verwacht naar een film te gaan met uitsluitend crossbeelden kan beter thuis blijven, maar wie meer wil weten over de mens Cairoli gaat een genoeglijke voorstelling beleven.

Van 2 tot en met 11 november draait de film in diverse Nederlandse bioscopen. Welke? Dat kun je hier checken. Lukt het je niet naar een bioscoop te gaan, vanaf 15 december is de film op dvd verkrijgbaar.

Foto boven: Opgewacht door honderden fans arriveert Tony Cairoli bij Pathé in Eindhoven.

 

Dit artikel is geplaatst in: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.