Lekker toeren doe je op koningsdag

Rustigste dag op het Nederlandse asfalt sinds tijden.

Wij motorrijders hebben belang bij een goede timing. Want lekker toeren op de eerste mooie lentedag, die met een beetje pech in het weekend valt, levert maar weinig vrij asfalt op. Fietsers, wandelaars en andere recreanten willen immers ook maar al te graag gebruik maken van de openbare weg.

Maar wat dan de beste dag is om uit rijden te gaan? Nou, noteer ‘m in je agenda voor volgend jaar: Koningsdag! Uit cijfers van het VID blijkt dat het gisteren de meest rustige dag was sinds februari 2014. Op de snelweg stond zelfs geen enkele file en ook op de kleinere wegen was het bijzonder rustig. Dat er geen vakantieverkeer was en er bijna geen ongelukken gebeurden droeg hier aan bij. Al is dat laatste natuurlijk ook weer het gevolg van het weinige verkeer.

Dit artikel is geplaatst in: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.