Triptip: Von Nederweert nach Nieder Rhein

Terug in de tijd naar de Romeinen en enkele kastelen.

In editie 17 van MOTO73 is een fijne triptip te vinden met slingerwegen door open gebieden en smalle binnendoorweggetjes. Wanneer je zin hebt om ook nog terug in de tijd te gaan dan is deze route voor jou geschreven.

De route begint in Nederweert en via Venlo maak je de oversteek naar Duitsland. Hier rijd je door dorpjes zoals Kalkar naar de eindbestemming Nieder Rhein toe. Nog maar net onderweg kom je het natuurgebied ‘De Zoom’ tegen, een cultuurbos afgewisseld met loofhoutbosjes en heide. De volgende stop kun je maken in Kessel voor een twaalfde-eeuws kasteel, voordat je doorrijdt naar Venlo toe. In Duitsland geniet je van de strakke wegen en de stille plaatsen met als hoogtepunt de Wasserburg van Anholt met een histoirische tuin en park.

Naast deze Triptip vind je in de MOTO73 ook altijd nog één of meerdere toerisme-verhalen. De GPS-route is voor de Garmin en TomTom op MOTOR.nl te vinden: www.motor.nl/triptip. Veel rijplezier!

Productie: Tom Boudewijns

Dit artikel is geplaatst in: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.