Yamaha’s ultieme sportscooter

De TMAX SX Sport Edition gooit er een schepje peper bovenop.

Okay, het is reclamepraat maar het is toch een bijzonder feit dat Yamaha met haar TMAX de eerste echte crossover tussen scooter en motorfiets introduceerde, oftewel een scooter met daadwerkelijk een strak en sportief stuurgedrag en een gezond portie vermogen. Het merk staat er al zeventien jaar mee aan de top van de verkooplijsten en dat mag best eens vermeld worden.

SPORTIEF
Goed, dat terzijde hebben we ondertussen al heel wat varianten van de TMAX voorbij zien komen in even zovele schrijfstijlen. Momenteel wordt de TMAX geflankeerd door een luxe DX en sportieve SX variant en daar komt nu dus de TMAX SX Sport Edition bij, de sportieve versie van de sportieve versie zogezegd.

UITLAAT
Wie Yamaha de laatste jaren gevolgd heeft, weet dat een Sport Edition standaard blauwe wielen meekrijgt, alsmede een lekker luid klinkend Akrapovic uitlaatsysteem. Daarnaast heeft hij een sportief en getint windscherm, een lichtgewicht kentekenplaathouder en een speciale mat zilveren laklaag.
Vrij simpel eigenlijk, maar er staat toch een nog net weer iets sportievere scooter met een eigen karakter of zoals yamaha het zelf verwoordt: ‘Een premium sportmodel voor een echt dynamische rit.’

Prijs: € 14.699,-

Dit artikel is geplaatst in: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.