Evel Live

Travis Pastrana kopieert drie van de beroemdste sprongen van Evel Knievel.

Wie anders dan waaghals Travis Pastrana is de geschikte persoon om Evel Knievel te eren? De drijvende kracht achter Nitro Circus maakt drie sprongen die Knievel wereldberoemd maakten. Pastrana springt acht juli over 52 auto’s, 16 Greyhound-bussen en de bekendste van allemaal: die over de  Caesars Palace fontein. Hopelijk landt hij iets succesvoller dan Knievel.

Grotere stunt
Misschien is het nog wel een grotere stunt dat Pastrana niet springt met een Harley-Davidson, maar op een Indian. Geen Sportster dit keer dus, maar een FTR750. De motorfiets is bedoeld voor flat track racen, maar bij uitstek geschikt voor deze uitdaging alsdus Pastrana. Net als de motoren van Knievel is de FTR750 niet gebouwd om te springen (en te landen…)

Amper training
Nooit eerder sprong Pastrana met een V-twin en hij heeft slechts een paar trainingsdagen om aan de motorfiets te wennen. Het zal ook wel even serieus wennen worden. Geen lichte eencilinder motorcrosser, maar een 750cc tweecilinder met een paar centimeter veerweg. Op 8 juli weten we of Pastrana net zo goed vliegt als Knievel, maar belangrijker nog; of hij goed landt.

Dit artikel is geplaatst in: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.