Zo cool als The Fonz

Veilinghuis verkoopt Harleys van Marlon Brando, Arnold Schwarzenegger en Triumph van The Fonz.

Een mens wordt vanzelf hebberig van al het moois dat veilinghuis Julien’s Auction veilt op 23 juni. Onder de hamer gaan de legendarische Triumph TR5 van The Fonz uit de televisieserie Happy Days. Ook privémotoren gaan in de verkoop. Ben jij de volgende eigenaar van de Harley-Davidson FLH Electra-Glide van Marlon Brando, of heb je liever de groene Harley Davidson FLSTC Heritage Softail Classic (met bijpassende helm en handschoenen) van Arnold Schwarzenegger?

Motor duwen
De motorfiets van de Oostenrijkse krachtpatser moet voor een bedrag tussen de 30.000 en 50.000 dollar van eigenaar verwisselen. De twee andere motoren tussen de 150.000 en 200.000 dollar. Vooral voor de sjofele Triumph lijkt dat veel geld, maar het is wel een van de drie motoren uit de langlopende hitserie van weleer. Henry Winkler speelt daarin de uiterst coole dude The Fonz. Met motoren was hij niet zo stoer, de acteur was zelfs als de dood voor motoren. Bij rijshots werd hij in en uit beeld geduwd.

Eigen nummerplaat
In het eerste seizoen van Happy Days reed The Fonz nog op een Harley-Davidson, maar dat werd al snel deze Britse ratbike. In totaal werden er drie van deze motoren gebouwd, maar volgens het veilinghuis heeft alleen deze motor de tijd overleefd. Na zijn loopbaan als filmster kreeg de motor een uniek kenteken, daarop staat ‘Fonzie’ te lezen.

Dit artikel is geplaatst in: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.