EK-cross Markelo afgelast

Aanhoudende droogte verhoogt kans op eventuele bosbrand.

Ze hadden zich er zo op verheugd in Markelo, waar komend weekend 7 en 8 juli op crosscircuit “De Herikerberg” de laatste kwalificatiewedstrijd van het EK-cross voor de klassen 65cc en 85 cc zou plaatsvinden. Voor de dames zou het zelfs de slotwedstrijd van hun EK zijn. Maar helaas, door de aanhoudende droogte is het in de bossen zo kurkdroog, waardoor de kans op een bosbrand levensgroot is. De kleinste vonk zou al voor een catastrofe kunnen zorgen. Daarom wordt het door de brandweer niet verantwoord gevonden de wedstrijd doorgang te laten vinden. Het is met pijn in het hart dat MC Ons Genoegen deze beslissing heeft moeten nemen, maar het is niet anders. Een vervangende wedstrijd op een ander circuit te organiseren bleek op zo korte termijn niet mogelijk.

Dit artikel is geplaatst in: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.