Dit is de nieuwe Yamaha R3

Met net zo’n heerlijk uiterlijk als we al op de R125 zagen!

Yamaha heeft vandaag haar vernieuwde YZF-R3 gepresenteerd. En om alvast op de zaken vooruit te lopen: wat ziet dat ding er kneiter gaaf uit! Stonden we onlangs al watertandend te kijken naar de R125, doet de R3 de mond waarempel nogmaals overlopen. Kun je ook altijd smullen van die Supersport 300 wedstrijden in de WSBk-weekenden? Dan zal de R3 je zeker kunnen bekoren. 

YZR-M1
Het neusje lijkt verdacht veel op dat van de machine waarmee Rossi en Vinales in de MotoGP punten proberen te pakken. Heel erg strak vormgegeven, dat is hij zeker. Bijkomend voordeel? volgens Yamaha is de nieuwe kuip goed voor een lagere luchtweerstand. Hoe je dat in de praktijk merkt? Nou, de Japanners claimen dat de topsnelheid daardoor 8km/u hoger ligt dan met de oude kuip. Achter die kuip huist ook het vernieuwde lcd-dashboard dat geïnspireerd zou zijn op de MotoGP-machines. Kicken! 

Verder heeft de R3 nieuwe voor- en achtervering gekregen. Overigens is de ergonomie ook verbeterd doordat de tank een andere vorm heeft gekregen en het stuur lager is geplaatst voor dat betere gevoel van een echte racer onder je kont!

Dit artikel is geplaatst in: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.