EICMA: Benelli 752S

De eerste middelgrote Benelli in de Chinese dynastie

Vorig jaar een beetje onder de radar gebeleven als conceptmodel, maar dit jaar op de EICMA toch echt als productiemodel gepresenteerd. Dit is de 752S van Benelli.

En dat is dan dus de eerste middelgrote naked die Benelli produceert sinds het in een Chinese handen is gevallen. Inhet stalen buizenframe hangt e vloeistofgekoelde tweecilinder die een cilinderinhoud van 750cc  heeft en maximaal 77 pk bij 8.500 tpm en 67 Nm koppel bij 6.500 tpm produceert. Dubbele bovenliggende nokkenassen en vier kleppen per cilinder en brandstofinjectie middels een dubbel gasklephuis maken hem zeker op het niveau van andere hedendaagse fietsen.

Qua vering is de voorzijde verzorgd door Marzocchi waarbij de veerpoten een diameter met 50 millimeter hebben en een veerweg van 117 mm. Aan de achterzijde vangt een monoschokdemper de klappen op die de swingarm doorgeeft. Veerweg is 45 mm. 
Remmen doe je met dubbele 320 mm schijven en Brembo vierzuigerklauwen aan het voorwiel en een 260 mm schijf en eenzuigerklauw aan de achterzijde.

Een prijs is nog niet bekend maar wel weten we dat hij in het wit, zwart en deze kleur groen bij de dealers zal staan rond de zomer van 2019.

Foto en video: Benelli

 

Dit artikel is geplaatst in: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.