EICMA: BMW R1250RS

Match made in heaven; ShiftCam-techniek past perfect bij sporttoerder R1250RS.

De RS en ShiftCam-techniek zijn letterlijk voor elkaar gemaakt. Door het breed uitgesmeerde koppel kun je ontspannen toeren en op uitdagende stuurwegen kun je er vol voor gaan dankzij de variabele klepbediening die de hete nokkenas voorschotelt.  De oude R1200RS is goed voor 125 pk en evenveel Newtonmeters, de nieuwe voor 136 pk en 143 Nm. Daar kun je letterlijk mee thuis komen, toerend of knallend; dat is aan jou. Ondanks het spitsere neusje is de R1250RS met 243 rijklare kilo’s zeven kilo zwaarder dan zijn voorganger. BMW biedt de keuze uit drie varianten. De basisversie is zwart, de Sport komt in het knallend geel en dat doet de machine goed. Of dat ook geldt voor de bruin-gele Option 719-variant mag iedereen voor zichzelf bepalen. Opvallen doet het in ieder geval wel.

Foto’s: BMW

Dit artikel is geplaatst in: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.