EICMA: Kymco SuperNEX

Elektrisch superbikegeweld uit Taiwan!

‘Kymco? Die maken toch maxiscooters?’ Een statement dat vaak uitgesproken zal worden bij het zien van de SuperNEX, Kymco’s eerste elektrische superbike.

Even slikken hoor. Want wat een machine is die SuperNEX! Heel veel informatie hebben we nog niet. Wat we wel weten is dat de topsnelheid rond de 250 km/u ligt, hij zes versnellingen heeft en enorm veel elektronische hulpsystemen. Launch control, rijmodi en een systeem dat het stuiteren van het achterwiel – bij Marquez-achtige remacties – tegengaat. Verder zit er een slipperclutch en quickshifter op. De remmen komen van Brembo, vering lijkt van Öhlins te komen.

Meest interessante onderdeel is misschien wel het systeem dat Kymco ‘actieve akoestische motor’ noemt. Dit zorgt ervoor dat je bij iedere snelheid een bijbehorend ‘motorgeluid’ hebt. Erg benieuwd hoe dat moet klinken op een anders geruisloze elektrische motorfiets. 

Foto: Kymco

Dit artikel is geplaatst in: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.